Home » , , , » SEORANG DOKTOR NEUROLOGI US MENEMUI KEAJAIBAN ALLAH S.W.T DALAM SUJUD

SEORANG DOKTOR NEUROLOGI US MENEMUI KEAJAIBAN ALLAH S.W.T DALAM SUJUD

Written By Mohd Amirul on Tuesday, September 28, 2010 | 8:03 PM


'Seorang doktor (Dr. Fidelma O'Leary, NeuroScience professor at St. Edwards University) di Amerika Syarikat telah memeluk Islam kerana beberapa keajaiban yang ditemuinya dalam penyelidikannya. Dia amat kagum dengan penemuan tersebut, sehingga tidak dapat diterima oleh akal fikiran.
Dia adalah seorang Doktor Neurologi . Setelah memeluk Islam, dia amat yakin akan perubatan secara Islam Dan dengan itu telah membuka sebuah klinik yang bertemakan 'Perubatan Melalui Al-Qur'an' ..

Kajian perubatan melalui Al-Qur'an membuatkan ubat-ubatannya berteraskan apa yang terdapat di dalam Al-Qur'an. Di antara kaedah-kaedah yang digunakan termasuklah berpuasa, madu lebah, biji hitam (black seed) Dan sebagainya.

Apabila ditanya bagaimana dia tertarik untuk memeluk Islam, Maka doktor tersebut memberitahu bahawa semasa beliau melakukan kajian urat saraf, terdapat beberapa urat saraf di dalam otak manusia yang tidak dimasuki oleh darah . Padahal setiap inci otak manusia memerlukan darah yang cukup untuk berfungsi secara normal.

Setelah membuat kajian yang memakan masa, akhirnya beliau mendapati Bahawa darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia melainkan pada ketika seseorang itu sedang sujud semasa mengerjakan Sembahyang!!!

Dr. Fidelma O'Leary, NeuroScience professor
Urat tersebut memerlukan darah hanya untuk Beberapa sukatan yang tertentu sahaja. Ini bermaksud bahawa darah hanya akan memasuki urat tersebut mengikut kadar sembahyang waktu yang diwajibkan oleh Islam.......Begitulah keagungan ciptaan Allah!!!

Tidak menunaikan sembahyang , akan otaknya tidak Akan dapat menerima darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal!!!

Oleh yang demikian, kejadian manusia ini sebenarnya adalah untuk menganuti agama Islam 'sepenuhnya' kerana sifat fitrah kejadiannya memang telah dikaitkan oleh Allah dengan agama-Nya yang indah ini.'

_____________

Share this article :

+ comments + 5 comments

April 1, 2011 at 7:44 AM

feberet blogku nie.. :)

May 5, 2011 at 10:25 PM

SubhanAllah.. ^_^

Anonymous
November 21, 2011 at 9:26 PM

Boleh tak diberitahu nama doctor ini?

September 10, 2012 at 6:17 AM

subhanallah, terkesan sy dgn kisah ini

November 13, 2013 at 5:34 PM

nama doktor ni

Dr. Fidelma O'Leary, NeuroScience professor at St. Edwards Univ. (Catholic Univ.), Austin, TX

Post a Comment
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. SUATU PERJALANAN MAYA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger